Schoonheidsstijl

Wat u moet weten over polyglutamic zuur voor de huid

auded door wetenschappers voor zijn vermogen om 1.000 keer zijn gewicht in vocht te houden.

Maar een ander is nog sterker: polyglutamic zuur, dat tot 5.000 keer zijn gewicht in vocht houdt. Het bestaat uit aminozuurketens afkomstig van gefermenteerde sojabonen en is, net als hyaluronzuur, een humectant.

“Een humectant trekt vocht aan uit de omgeving en behoudt het om hydratatie te leveren,” legt dermatoloog David Kim, M.D. uit. Door vast te houden aan water, polyglutamic zuur plumps de huid om fijne lijntjes te verminderen en de elasticiteit te stimuleren voor een jonger uitziende teint.

Polyglutamic zuur kan ook remmen een enzym genaamd hyaluronidase, die breekt het hyaluronzuur in de diepere lagen van uw huid, zegt Dr Kim. “Door het beschermen van uw hyaluronzuur aanbod, polyglutamic zuur kan u helpen voorkomen dat saai en droog en in plaats daarvan maak je er fris en gezond,” zegt dermatoloog Dhaval Bhanusali, MD “Het verhoogt ook de productie van andere hydraterende zuren, zoals urocanic zuur en melkzuur,” Dr Kim voegt.

Als u meestal een droge of uitgedroogde huid, gebruik zowel hyaluronische en polyglutamic zuren voor een krachtige punch van vocht. Als je vettig bent, ga dan met enkel polyglutamic zuur om de huid in evenwicht te houden. Dr. Bhanusali raadt aan de zuren te gebruiken in de vorm van serums, die de hoogste niveaus van de actieve ingrediënten bevatten. Dep de vloeistoffen in de huid voordat u uw dagelijkse moisturizer. (Belangrijke opmerking: “Hydrateren” en “hydrateren” betekenen heel verschillende dingen in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.