Zaak

Visionairs voorspellen bruisende, verbonden, artistieke binnenstad

Susan Edmondson foto ‘ s Downtown Colorado Springs bruisend met mensen 18 uur per dag.

Andy Vick ziet een beeldentuin bloeien in het centrum.

Jeff Finn ziet een rapid transit systeem dat het centrum verbindt met de rest van de Front Range.

Dat zijn slechts enkele van de ideeën die deze drie visionairs hebben voor wat er nodig is om het ideale centrum van Colorado Springs van de toekomst te creëren.

Hun visies zijn gebaseerd op de huidige realiteit in de binnenstad en de ervaringen die ze hebben gehad in vele andere grote Amerikaanse steden.

“Er is geen gebouw of attractie die de zilveren kogel wordt,” zei Edmondson, president en CEO van de Downtown Partnership van Colorado Springs.

De 2016 ervaring Downtown Colorado Springs plan beschrijft een visie voor het centrum en stelt specifieke doelen en actie stappen om ze te bereiken, zei ze.

“Dit plan is iets meer dan vijf jaar oud, en het soort blaast me weg hoeveel we bereiken van dat plan — de grootste, meest voor de hand liggende is echt het transformeren van het centrum in een buurt voor het leven,” zei ze. “Er is nog veel te bereiken, en ik denk dat het nog steeds een echt levensvatbaar document.”

Vick, uitvoerend directeur van COPPeR, Het Culturele kantoor van de Pikes Peak Regio, herinnert zich dat hij werd getroffen door de beeldentuin buiten het Walker Art Center in Minneapolis toen hij er was voor een conferentie.

“Grote kunstwerken zijn grote verklaringen,” Vick zei. “Wanneer deze kunstwerken het middelpunt worden van gemeenschapsruimtes, zijn ze bijzonder krachtig.”

Finn, senior vice president bij Norwood Development Group, denkt dat ” een groot, behaard, gedurfd doel is passagiersspoor. … Ik geloof dat een ontbrekende schakel die meer momentum heeft gekregen is om ons te verbinden met iets anders dan I-25.”

Dat doel is niet langer alleen maar een luchtkasteel, zei hij.

“Er zijn eigenlijk mensen die de financiering van studies voor dit,” zei hij, ” en na te denken over dit en te kijken naar wat de volgende stappen zijn.”

CONNECTIVITEIT

Downtown heeft een aantal natuurlijke, organische grenzen-Interstate 25 in het westen, spoorwegsporen in het zuiden en Colorado College in het noorden, en Edmondson niet anticiperen op wat wordt beschouwd Downtown aanzienlijk te veranderen.

“Downtowns groeien op-zowel letterlijk als figuurlijk, en dat is de richting die we gaan,” zei ze.

Elke stad die ze bezoekt heeft iets dat haar inspireert.

Boise, Idaho ‘ s central plaza trof haar als een goed voorbeeld, net als de Indianapolis, Indiana, cultural trail, een voorziening die de central city heeft geprofiteerd.

Als iemand haar miljoenen dollars gaf, zou connectiviteit het grootste verschil maken, zei Edmondson.

“Ik geloof echt dat wat het centrum van Colorado Springs op de kaart gaat zetten, is dat we deze bloeiende stedelijke omgeving kunnen hebben die naadloos verbonden is met ons uitzonderlijke buitenleven,” zei ze. Het begint met de Legacy Loop, het 10-mijl systeem van groene wegen die het centrum omringt.

“Je loopt uit je Downtown appartement, en je bent een paar blokken of een korte fietstocht verwijderd van een trail verbinding, en dat pad neemt je mee naar alle mooie plaatsen in de Pikes Peak regio,” Edmondson zei. “Er zijn gewoon niet veel downtowns in het land die die ervaring kunnen bieden.”

Het verbeteren van de connectiviteit in het centrum met multimodale vormen van vervoer, zoals de shuttle die deze zomer in gebruik zal gaan, evenals bredere trottoirs en verlichting om de loopbaarheid te bevorderen, zijn stappen die ze graag zou zien.

De ontwikkeling die aan de gang is in gebieden zoals South Nevada Avenue en de commerciële krachtpatser in Noord Colorado Springs betekent niet noodzakelijkerwijs dat die gebieden zijn rivalen naar het centrum, zei ze.

“Elke gezonde stad heeft meerdere commerciële knooppunten, en dus besteed ik aandacht aan het,” zei ze. “Maar het is een heel andere aanpak in termen van het soort bedrijven die ze aantrekken.

“Wat we weten is dat er altijd mensen zullen zijn die van unieke lokale bedrijven houden, evenals het belang van plaatsen als Weidner Field, Pikes Peak Center for the Performing Arts, het Colorado Springs Pioneers Museum en het Fine Arts Center,” zei ze. “Dat soort attracties in tegenstelling tot waar dan ook brengen mensen naar het centrum, en dan als ze hier zijn ontdekken ze alle andere geweldige dingen die er gaande zijn.

“Het is goed voor de Gemeenschap dat ze die keuzes hebben,” zei ze, “en Ik wil dat die gebieden zich goed en veilig verbonden voelen.”

KUNST EN CULTUUR

Vick zei dat hij graag meer grootschalige openbare kunst en sculptuur zoals continuüm in Amerika het prachtige Park en stukken van de late

kinetische beeldhouwer Starr Kempf.

Werken als De Uncle Wilbur sculptuur in Acacia Park creëren een gevoel van plaats waar mensen zich kunnen verzamelen, en de kunst kan die gemeenschap drijven, zei hij.

Hij wil ook graag een openlucht amfitheater zien.

Er zou ruimte kunnen zijn voor een openbare beeldentuin in Antlers Park of een amfitheater aan de rand van het centrum, zoals bij Gold Hill Mesa, zei hij.

“Er is een gesprek geweest over het doen van zoiets,” zei hij.

Een openbare performance ruimte zou een extra locatie voor mensen om theaterpresentaties, poëzie lezingen en live muziek bij te wonen, zei hij.

“En in verband met dat, ik zou graag zien meer mogelijkheden voor straatartiesten en buskers,” Vick zei. “Ik zie dat in andere steden, of het nu op een eerste vrijdagavond of elke avond is. Hoe maken we onze binnenstad toegankelijker voor die mensen vanuit een toelaatbaar perspectief en ook vanuit een staging-of plaatsingsperspectief, zodat ze de doorstroming van het verkeer niet belemmeren?”

De Downtown Partnership heeft al geïnvesteerd in openbare kunst en muurschilderingen en het hosten van evenementen zoals eerste vrijdag kunst wandelingen, maar Vick wil graag

zie het verder gaan.

Een idee zou zijn ” een cultureel of museum pad – een soort kaart, bijvoorbeeld, dat zou u toelaten om te gaan van locatie naar locatie, en je krijgt een korting op de toegang,” zei hij.

Hij zou ook de voorkeur geven aan het uitbreiden van de eerste vrijdag Buiten galeries ” toevoegen van retail, het toevoegen van performance podia, het toevoegen van restaurants en bars.”

Bedrijven kunnen deelnemen, bijvoorbeeld door het hosten van kunsttentoonstellingen of muzikale uitvoerders.

“Je betaalt die performers en ze te gebruiken als onderdeel van uw marketing en klant attractie proces,” zei hij.

Restaurants en bars konden het vieren met kunstgerelateerde specials, zoals Van Gogh martini ‘ s of Picasso cocktails-iets wat hij zag in een vorige gemeenschap waar hij werkte.

De kunstgemeenschap hangt af van het bedrijfsleven, Vick zei, En hij zou graag zien ondernemers ondersteunen projecten zoals de Gemeenschap Culturele collectieve renovatie en herbestemming van de stad Auditorium.

“Dat gaat een enorme motor van de economische impact en cultureel toerisme in deze gemeenschap, en ik zou echt graag zien dat iedereen krijgen achter dat,” zei hij.

Op de lange termijn,” Ik zou graag zien een speciale financieringsmechanisme ter ondersteuning van kunst en cultuur in deze gemeenschap, ” zei hij. “Dat is het soort katalysator dat ons echt naar het volgende niveau kan brengen.”

AUTHENTIEKE OPLOSSINGEN

De kansen en uitdagingen voor Colorado Springs’ Downtown zijn als die van de steden Finn bezoeken en studies, maar ze vragen om acties en oplossingen “die echt authentiek zijn voor ons,” zei hij.

Drie gebieden vallen op, zei hij: dichtheid, hoger onderwijs en mobiliteit.

“Onze dichtheid moet blijven toenemen,” zei hij. “We moeten kansen blijven bieden om veel dingen te laten gebeuren in een klein, bepaald gebied. Er zijn tal van gebieden in onze binnenstad die nodig hebben en kunnen accepteren meer mensen en Ruimtes Voor mensen om te wonen, te werken, te verblijven, om te winkelen en te dineren.”

Nu de waarde van het leven in de binnenstad is vastgesteld, “we moeten werken aan het brengen van meer banen naar de binnenstad,” zei hij. “Als ik mijn druthers had en met een toverstaf kon zwaaien, zou ik erachter komen hoe ik 20 tot 50 middelgrote tot grote bedrijven kon aantrekken om hun hoofdkantoor naar het centrum te brengen.”

Dat zou de commerciële groei blijven voeden, aanzienlijke investeringen in gastvrijheid stimuleren en het spectrum van woningen die zouden worden gebouwd verbreden, zei hij.

Bijna elke grote stad in het centrum heeft een hoger onderwijs component, Finn zei.

“Het gaat niet om de gebouwen,” zei hij. “Hoe zou het zijn als we 10.000 studenten van UCC’ s hadden die rondzwerven in het centrum, sommigen van hen wonen hier beneden, nemen de meeste van hun lessen hier en nemen een snelle transit lijn naar de andere campus? Dat is een katalysator voor residentiële en horeca en kantoor en retail.”

Naast de toegenomen mobiliteit binnen de stad, connectiviteit met de rest van de Front Range zal van vitaal belang zijn voor de toekomst, Finn zei.

“We zijn collectief niet langer alleen concurreren als een stad,” zei hij. “We concurreren ook als regio en met andere regio’ s om hetzelfde talent, dezelfde bedrijven en dezelfde economische kansen.”

“Ik denk dat het tijd is om weer te dromen.”- Jeff Finn

Er wordt al jaren over een passagiersspoorwegsysteem gesproken en het idee is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt.

Downtown moet het middelpunt van die connectiviteit, Finn zei, dat is de reden waarom Norwood is samen met de stad, de Colorado Springs Urban Renewal Authority en Mountain Metropolitan Transit voor het bouwen van een multimodale transit centrum op Nevada en Pikes Peak avenues.

Het partnerschap, geformaliseerd in een in Februari ondertekende overeenkomst, is een voorbeeld van het soort creatief denken dat de stad nodig zal hebben als het verder gaat.

Written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.