Zaak

Opinie: stemming heeft gevolgen

Denk terug aan 1992. Het stuk van de I-70 door Glenwood Canyon was net geopend. De Broncos hadden een gemiddeld jaar, 8-8, wat Dan Reeves’ laatste als hoofd coach zou blijken te zijn. “Baby Got Back “en” Tears in Heaven ” waren in zware rotatie op de radio. De Europese crisis van toen was de dreigende oorlog in Bosnië en Herzegovina. En in November stemmers goedgekeurd het beruchte amendement 2, waardoor Colorado een onwelkome reputatie als de ” Haatstaat.”

Het kiezersinitiatief wijzigde de grondwet van de staat om de staat — van de zalen van de wetgever tot aan de lokale schoolbesturen — specifiek te verbieden homoseksuele of biseksuele identiteit of activiteit te beschouwen als beschermd tegen discriminerende wetten of actie.

Het werd aangenomen met 53 procent van de stemmen.

Snel vooruit naar vandaag, en er is veel veranderd. Het “Haat staat” label is al lang weg. We kozen de eerste openlijk homoseksuele gouverneur in het land en hebben nu een reputatie als een blauwe staat die voorop loopt in het liberale beleid in het westen. Ver van een backwater staat te boycotten, Colorado is het aantrekken van zwermen transplantaties, samen met bedrijven te popelen om te profiteren van de groeiende verkoopmarkt en het huren van pool.

Maar onze stad draagt de verantwoordelijkheid voor amendement 2. De Springs-gebaseerde non-profit Colorado Family Values opgesteld amendement 2. De voorzitter van de groep op het moment was Will Perkins, een Colorado Springs auto dealer en eenmalige burgemeesterskandidaat. Het wetsvoorstel had ook financiële steun van Colorado Springs miljardair Philip Anschutz.

Oproepen tot een boycot van Colorado in reactie op amendement 2 — Wat organisatoren “de grootste burgerrechtenboycot in de Amerikaanse geschiedenis” noemden — hadden reële en blijvende gevolgen. Onder hen, een geschatte $35 miljoen aan gederfde inkomsten uit geannuleerde conventies, en een lijst van 112 mensen en organisaties die beloofd om Colorado te boycotten, volgens de protestorganisatie Boycott Colorado. Op die lijst stonden Barbra Streisand, Madonna, de familie Kennedy, de Southern Christian Leadership Conference en de Harvard University.

“…Colorado Springs kan zich makkelijk weer in een staat van haat bevinden.”

Sommige fall-out was meer cultureel van aard. De makers van de Emmy-geladen sitcom Frasier waren van plan op het instellen van de show in Denver, maar de passage van amendement 2 zag hen hoofd naar Seattle plaats. Een onbedoeld gevolg van het amendement 2-gerelateerde onderzoek was dat de Coors brewing company begon openlijk Hof LGBT-klanten in het midden van de jaren’90, na jaren van slechte pers en onverschilligheid.

Alle boycots en negatieve aandacht deden niets om de Colorado Springs van het midden van de jaren 90 te helpen. en toch, net als de rest van de staat, zijn de tijden goed hier in de Springs, met onze bloeiende binnenstad, sterke toeristische aantallen en een reputatie als een groeiende metropool die onlangs werd uitgeroepen tot een van de beste plaatsen om te wonen in Amerika door U. S. News & World Report.

Maar wat nu, Colorado Springs? Homofobie lijkt terug in de mode – met een kant van transfobie-in ieder geval op het niveau van het schooldistrict. In de afgelopen weken hebben we District 11 bestuurslid Al Loma een artikel zien posten dat de oude canard Afstoffen dat homoseksualiteit gewoon een keuze is, en een onchristelijke keuze daarbij. D11 board vice president Jason Jorgenson ook zag het nodig om een offensieve meme te delen op zijn Facebook-pagina gericht op trans-mensen. En in het noorden in het Lewis-Palmer School District, heeft de Raad van bestuur van Monument Academy een resolutie aangenomen — algemeen bestempeld als transfoob en discriminerend — om elke wet die op staats-of federaal niveau is aangenomen en die iets te maken heeft met genderexpressie en genderidentiteit te negeren, waarbij dergelijke wetten “de natuurwetten, de morele waarheid schenden en onze studenten blootstellen aan onnodige schade, verwarring en dysforie.”

Een andere verontrustende ontwikkeling is het ontslag van Pikes Peak Library District Chief bibliothecaris en CEO John Spears na de benoeming van nieuwe leden van de bibliotheekraad, van wie er één openlijk heeft opgeroepen tot censuur van bepaalde boeken. Het is een alarmerende trend. Als we niet voorzichtig zijn om verstandig te stemmen, en om onze lokale ambtenaren ter verantwoording te roepen, kan Colorado Springs zich gemakkelijk opnieuw in een staat van haat bevinden.

Written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.