Zaak

Mudd bouwt ontwerpzin voor startups

Voor bijna een decennium, TheMuddShop heeft bleek gestroomlijnd, minimaal webdesign gericht op non-profitorganisaties, kleine bedrijven en kunstenaar-ondernemers.

Maar in de afgelopen maanden, oprichter Renee Mudd is getroffen door het aantal klanten die geen idee hebben wanneer een beroep op professionals zoals fotografen en copywriters te stimuleren merk equity.

Om te helpen veranderen dat, ze werkt aan een aanvullende site aan TheMuddShop het aanbieden van een downloadbare merk werkboek en een roadmap voor startende bedrijven; ze zal ook klanten te verbinden met derden specialisten in fotografie en schrijven. In een paar gevallen kan Mudd uitgebreid werk voor klanten zelf op zich nemen, maar het belangrijkste doel van de “creative brokering” service is om klanten te trainen om een consistenter en professioneel imago te zoeken, outsourcing indien nodig.

Een Colorado native, Mudd bijgewoond Coronado High School, studeerde bedrijf aan UCCS, en verdiende een Bachelor of Fine Arts aan Cu Denver. Ze deed ontwerpwerk in New York City en San Diego, en diende als hoofdredacteur voor een street-fashion blog in Denver van 2008 tot 2012. TheMuddShop ging live in September 2013, het aanbieden van een verscheidenheid aan diensten voor klanten om de aanwezigheid te verenigen op hun eigen websites en bijbehorende sociale media platforms.

Mudd runt ook het adviesbureau Livewell Withless, dat mensen helpt hun leven te ont-rommel. Op elk moment, Mudd heeft veel projecten losjes gebonden aan haar site aan de gang — genoeg dat vrienden haar vaak vertellen dat ze nog steeds niet begrijpen wat ze doet voor de kost. Mudd sprak met het Business Journal over haar service-tussenhandelplannen en het helpen van klanten om zichzelf de juiste vragen te stellen.

Kijkend naar de Uddshop site is het duidelijk dat het niet over een site in isolatie, maar het ontwikkelen van een aanwezigheid en een uniformiteit van het merk op sociale media. Was dat fundamenteel voor je missie?

Nou, allereerst, plaatsen als Google houden van die uniformiteit van aanwezigheid, en dus uw site is meer zichtbaar vanuit een SEO standpunt. Mijn klantenbestand is altijd gericht geweest op zeer vroege startups, non-profits, creatieve ondernemers en dergelijke. Ik nam een zeer lange tijd — zeven jaar-het krijgen van mijn BFA, en ik denk dat Cu Denver oorspronkelijk noemde de graad “multimedia”, maar veranderde de naam vier keer terwijl ik er was. Toen ik in 2009 klaar was met school, verhuisde ik naar New York met het doel om in een studio te werken, maar het was na de crash, en niemand wilde me aannemen. Veel gratis stageaanbiedingen die er zijn, maar ik heb uiteindelijk freelance design gedaan. Mijn reguliere baan bij de Container Store was een soort van de ingang voor de decluttering consultancy deed ik later. Ik gebruikte Container Store software om kasten te ontwerpen en na te denken over creatief gebruik van de ruimte. Het gaf me de mogelijkheid om creatief te zijn, maar aan het eind van de dag was het een winkelbaan, en elke dag ergens zijn was geen pluspunt. Ik realiseerde me op dat moment dat ik was ‘oud’ in termen van de designwereld, ik was nergens met 100-plus sollicitaties, dus ik begon gewoon op maat freelance ontwerp. Het kwam allemaal voort uit het ontwerpen van huwelijksuitnodigingen en visitekaartjes, van mond tot mond verspreid, en ik heb mezelf nooit op de markt gebracht in die vroege dagen. Tot op de dag van vandaag vertrouw ik nog steeds op vriend-van-vriend verwijzingen. Tot op de dag van vandaag leer ik nieuwe zakelijke elementen zoals het opstellen van een contract. Een ding dat ik heb geformaliseerd is het eerste intake formulier voor de klant, die hen helpt te bepalen wat het is dat ze willen, welke elementen in hun online aanwezigheid moeten zijn, die ze naar mij doorverwezen. Dat is een deel van wat me deed beseffen dat veel klanten meer hulp nodig hadden bij het nadenken over hun businessplannen.

Livewell withless werd minder dan een jaar na de Studdshop opgericht. Vertel me daarover.

Ik ben een schoonmaakster en organisator sinds de dagen dat mijn moeder stuurde me naar mijn kamer voor rustige tijd. De Container winkel werk versterkt dat. Toen ik New York verliet, woonde ik in mijn auto tussen Colorado en Californië, iets dat je dwingt tot het essentiële. Het bracht me in de vaste gewoonte om mijn eigen leven om de zes maanden of zo te ontworstelen, en dat leidde me tot het uitvoeren van de diensten voor ongeveer vijf of tien klanten. Maar één ding realiseerde ik me al snel dat ik geen geestelijke gezondheidsexpert ben, en de rommel van veel mensen is een weerspiegeling van diepere dingen. Ik terugbetaalde geld aan een paar mensen en vertelde hen dat dit was niet een eenvoudige de-rommel. Instagram / Tumblr-aanwezigheid werd dus ongeveer rond de tijd dat Marie Kondo ‘ s boek uitkwam, en uiteindelijk werd het teruggebracht tot een Instagram-site die heel veel volgers had. Maar ik zou het geen actief adviesbureau noemen. Ik kan hebben 1.500 regelmatige volgers, ik kan hebben 100, ik niet langer schuld-trip mezelf over hoe vaak ik post. En ik had veel geld kunnen verdienen met ‘duurzame’ productplaatsing en het zijn van een influencer, maar ik wilde echt niet op die weg gaan.

Toen je New York verliet, was het duidelijk dat je terug zou komen naar je geboortestad, of was Zuid-Californië je doelwit? Wat waren je plannen?

Vergis je niet, terugkomen naar je geboortestad na in New York had een element van schaamte betrokken. Het voelde als een toontje lager zingen. Een deel van het rondslingeren naar San Diego en andere plaatsen was verstopt van huis. Onthoud dat Colorado Springs in 2015-16 niet de snel groeiende stad was die het nu is. Ik zou naar L. A. kunnen gaan, de zomer doorbrengen in San Diego, als een foto-shoot productie assistent, styling assistent, heb ik een goede twee jaar verstopt voor Colorado. Op een gegeven moment is dat ‘digital nomad’ imago behoorlijk vermoeiend geworden. En dat was precies rond de tijd dat plaatsen als Welcome collega Coworking Space en Wild Goose Meeting House begonnen te openen, waardoor het centrum van Colorado Springs een veel groter gevoel van gemeenschap kreeg. Tot op de dag van vandaag, Ik geef veel krediet aan de nieuwe soort van koffiehuizen die me hier gehouden, als ik zou veel liever werken in een wat drukke ruimte dan in een rustige ruimte. In feite, toen ik voor het eerst ontworpen dat merk werkboek, ik had een vragenlijst voor ‘merk woorden,’ en mijn eigen drie C woorden op het moment waren schoon, gemeenschap, en creatief. Plotseling voelde het alsof dat hier was.

Is het werkboek en het tussenhandelsproject klaar om te starten?

Het werkboek is geschreven, maar andere aspecten blijven getweaked, na langs de analyse / verlamming spectrum. Er zijn een aantal Website klanten die aarzelen om een website live te nemen totdat het perfect is, en ik moet ze blijven vertellen dat nooit zal gebeuren. Ik moet mijn eigen advies opvolgen. Ik zou alle elementen hiervoor in de komende twee maanden moeten hebben. Ik heb mijn klanten het werkboek al gratis gegeven. Maar Ik wil er zeker van zijn dat mensen die niet mijn cliënten zijn het kunnen zien. Het is een geweldig klein werkboek, het is ongeveer 10 jaar in ontwikkeling. Het begon allemaal als een informele oefening die ik zou uitvoeren met klanten, omdat ze echt niet wisten wat ze waren.

“Ik realiseer me dat velen niet weten wat ze niet weten.”

Vaak in de ondernemer gemeenschap, zie je mensen met een passie, maar een zeer vaag idee van wat hun business plan echt is. De branding oefeningen zijn ook nuttig voor teams, of productgroepen binnen grote bedrijven, omdat mensen binnen teams totaal verschillende concepten van hun missie kunnen hebben. Het boek kan dienen als een stijlgids voor uw bedrijf. Als u zich uitbreidt naar nieuwe producten of diensten, kunt u naar deze werkmap verwijzen om uzelf af te vragen of deze uitbreiding echt on-brand was. Er kan een enorme kloof tussen idee en uitvoering zijn, bijvoorbeeld een klant die een prachtig ogend theeproduct had en er een eenvoudige iPhone-foto van wilde maken. Er zijn veel mensen die niet het geringste idee zou hebben hoe de boerderij uit copywriting of fotografie werk aan een professional.

Hoe verandert de brand workbook de aard van TheMuddShop?

De afgelopen acht jaar was de site business-to-business, client-to-client. Ik realiseerde me toen ik hier terug verhuisde het is niet schaalbaar als een eenpersoonsbedrijf. Het eerste antwoord was, ‘ik neem gewoon iemand aan,’ maar ik heb nooit de juiste persoon gevonden. Ik realiseerde me dat het aannemen van nieuwe klanten in een nieuwe capaciteit moest zijn, gebaseerd in consulting. Een persoon zou willen een nieuwe coffeeshop of online sieraden bedrijf te starten, ze komen naar de landing page van TheMuddShop, en allereerst zijn er twee nieuwe downloadables, het merk werkboek en de roadmap voor kleine bedrijven… . Dit is een passieve manier waarop ik hen kan helpen zonder voor hun gezicht te staan. Als ik mensen nu vraag of ze de functie van het schrijven van een kopie begrijpen, van het hebben van een marketing team, zouden ze kunnen vragen of ik dat ook zou kunnen doen — maar het echte punt van de downloadables is om de klant een stap terug te krijgen en zichzelf af te vragen hoeveel van de taak is gedefinieerd, hoeveel diensten ze nodig hebben voordat ze starten. Na vele jaren van klanten die naar mij komen met de helft van die elementen onbeschadigd, realiseer ik me dat velen niet weten wat ze niet weten.

Zie je klanten de lancering van sales websites zonder een marketing plan in plaats voor wanneer de site gaat live?

Written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.