Zaak

Kinderopvang: een cruciaal probleem voor bedrijven

Volgens een artikel in de Harvard Business Review van April 2021 heeft een derde van alle werknemers in de Verenigde Staten-naar schatting 50 miljoen mensen — ten minste één kind onder de 14 jaar.

“Kinderopvang is geen familieprobleem, het is een zakelijke kwestie”, aldus het artikel. “Het is aan bedrijven om creatief na te denken over manieren om de infrastructuur voor kinderopvang op te bouwen die we nodig hebben om werkende ouders te helpen blijven werken voor hun gezin en de economie als geheel.”

“Pre-COVID was er al een crisis in het personeelsbestand van de vroege kinderjaren,” zei Kelly Hurtado, directeur van Early childhood program Alliance for Kids. “Het werd zeker erger toen we door de pandemie waadde.”

COVID verergerde het probleem en toonde aan hoe belangrijk kinderopvang en voorschools onderwijs zijn voor de economie van het land.

In een onderzoek dat ten grondslag ligt aan het artikel, vond de Harvard Business Review dat 26 procent van de vrouwen die werkloos werden tijdens de pandemie stopte met werken vanwege een gebrek aan kinderopvang.

Factoren die hieraan bijdragen zijn de lage lonen voor kinderopvangaanbieders en opvoeders voor jonge kinderen, een daling van het aantal jongeren dat zich aangetrokken voelt tot het veld en in plaats daarvan meer lucratieve banen zoekt, zoals cybersecurity en IT, en de kosten van het runnen van een kinderopvang of een bedrijf voor jonge kinderen.

Volgens een april 2021 enquête door Move.org Colorado staat op de 11e plaats van de staten en het District of Columbia in de gemiddelde kosten van kinderopvang. In de staat, de kosten van dagopvang voor een 4-jarige is $21.678 per jaar, of 26,3 procent van het mediane inkomen van het huishouden, vergeleken met een nationale gemiddelde kosten van $ 9.100, of 13 procent van het mediane inkomen.

In El Paso County is het afgelopen jaar een task force bijeengeroepen door Alliance for Kids en de Pikes Peak Business & Education Alliance, bestaande uit ongeveer 30 opvoeders, kinderopvang, ouders en bedrijfsleiders, regelmatig bijeengekomen om creatief na te denken over het bouwen van een pijplijn van pedagogen voor jonge kinderen en nieuwe strategieën voor de ontwikkeling van de beroepsbevolking.

Een van de belangrijkste strategieën is “het consolideren van de chronisch gefragmenteerde initiatieven rond het aantrekken van jonge studenten naar voorschools onderwijs … en het creëren van een regionaal loopbaanadvies”, zei Bob Gemignani, programmadirecteur van de Pikes Peak Business & Education Alliance.

Onder de resultaten zijn de ECE-Plus, een certificaat programma op Pikes Peak Community College dat studenten voorbereidt om les te geven op de early childhood education centers, en ppcc ‘ s pilot “earn and learn” leerlingwezen programma.

“Het talent pijplijn is niet van plan om te komen van carrière switchers,” zei hij. “Het moet van jonge mensen komen. We hopen dat we die naald kunnen verplaatsen en die talentenpijplijn weer kunnen vullen.”

KINDEROPVANG LANDSCHAP

De wetgeving van de staat vereist dat elke provincie een Raad voor de vroege jeugd heeft. Alliance for Kids, een onderdeel van gezamenlijke initiatieven voor jongeren en gezinnen, is El Paso County ‘ s aangewezen early childhood council.

Als zodanig, Alliance for Kids brengt lokale partners samen te bouwen en te ondersteunen sterke systemen zoals credentialing paden voor de vroege kindertijd onderwijs, werkt met het state office of early childhood en voert fondsenwerving en subsidie activiteit, Hurtado zei.

“We hebben ongeveer 220 licentie, center-based programma’ s in onze gemeenschap,” zei ze. “De gemiddelde lonen variëren van minimumloon tot ongeveer $ 21 – $ 23 per uur.”

Startende lonen zijn hoger in federaal ondersteunde en grotere programma ‘ s zoals Head Start en Early Connections Learning Centers, waar gekwalificeerde vroege jeugd leraren beginnen bij ongeveer $18 per uur, zei ze.

“Maar er zijn zeker mensen die maken in het minimumloon bereik,” zei ze.

El Paso County heeft ook ongeveer 210 vergunning familie Kinderopvang Huizen, vaak gerund door individuele aanbieders uit hun huizen.

Deze bedrijven, die moeten voldoen aan dezelfde normen die van toepassing zijn op centra, zijn een belangrijk onderdeel van de vroege kindertijd onderwijs en zorg, Hurtado zei.

“Ze bieden zorg die een center-based programma niet kan — bijvoorbeeld, overnight care, langere uren of een halve dag opties,” zei ze.

Alle zorgverleners voor jonge kinderen verloren werknemers nadat ze moesten sluiten tijdens de pandemie, en veel van die werknemers zijn niet teruggekomen.

“We horen van velen van hen dat het onmogelijk is geweest om hun klaslokalen open te houden, omdat ze niet konden vinden en behouden gekwalificeerd personeel,” Hurtado zei.

LEERLINGENPROGRAMMA ‘ S

Zowel Pikes Peak Community College en UCC ‘ s proberen te helpen vullen die kloof.

De pilot cohort in ppcc ‘s” verdienen en leren ” leerlingschap programma begon in januari, zei Chelsy Harris, ppcc associate vice president voor strategische partnerschappen. Negen studenten zijn werkzaam als leraar assistenten bij drie vroege kindercentra in Colorado Springs.

“Ze worden betaald voor hun werkervaring, evenals de acht uur per week ze in hun opleiding bij PPCC,” Harris zei.

Nadat ze het eerste deel van het programma in Mei hebben voltooid, zullen de studenten de opleiding hebben die nodig is om een Child Development Associate credential te verdienen, waardoor ze in aanmerking komen om in een vroeg-kindercentrum te werken.

Ze zullen hun opleiding tot augustus voort te zetten om negen credits te verdienen in de richting van een associate degree in de vroege kindertijd onderwijs, zei ze.

Harris zei PPCC is in afwachting van officiële certificering voor het leerlingschap programma van het Amerikaanse Ministerie van Arbeid. PPCC is nog niet begonnen met de rekrutering van de tweede cohort van studenten, maar heeft gewerkt met nog zeven kindercentra die geà nteresseerd zijn in deelname aan het programma.

UCCS is ook in het proces van de lancering van een door de staat gesteunde leerlingschap programma, “een earn-while-you-learn aanpak om nieuwe studenten te werven en ondersteuning van een pijplijn van mensen die willen toetreden tot de beroepsbevolking,” zei Dr.Lissanna Follari, assistent professor in het College of Education en programma coördinator voor afstandsonderwijs.

OPLEIDING VAN LEERKRACHTEN

Pikes Peak Community College ‘ s early childhood education department biedt de Early Childhood Education certificering, een assistent-leraar programma met twee instap-niveau cursussen, en de ECE-Plus, een leraar certificaat dat een completer programma biedt, afdeling voorzitter Deborah Palarino zei.

De school biedt ook twee voorschools onderwijs graden. De associate in arts degree bereidt studenten om over te stappen naar een vierjarig programma in de vroege kindertijd of basisonderwijs met liberal arts cursussen, terwijl een associate of applied science degree richt zich op de voorbereiding om te werken met jonge kinderen.

“We hebben ook onze graad vereenvoudigd, van 69 studiepunten naar 60,” zei ze. “Dat scheelt bijna een semester.”Studenten kunnen de leeftijdscategorie of de omgeving kiezen die ze willen.

“We hebben ook een directeur certificaat programma,” Palarino zei, dat bereidt studenten om een programma uit te voeren. “Sommige van onze stralende afgestudeerden hebben hun eigen programma’ s. We maken dat toegankelijker voor studenten als ze een practicum willen doen in een kinderdagverblijf.”

PPCC-studenten kunnen ook betaalde ervaring opdoen in het on-campus child development center, dat baby -, peuter-en voorschoolse programma ‘ s biedt.

Palarino zei dat het college biedt ook andere prikkels om college haalbaar voor alle studenten, met inbegrip van de financiering van de staat die hen in staat stelt om inleidende cursussen te nemen voor gratis of alleen nominale kosten, en gratis schoolboeken onder een covid opluchting programma.

Toch wordt het steeds moeilijker om studenten aan te trekken voor Vroegschoolse Educatie.

Het college had 409 vroege kindertijd onderwijs majors in 2019, Palarino zei. In 2020 was het aantal gedaald tot 326.

“Dat was deels COVID-gerelateerd,” zei ze, maar het was ook vanwege ” fragiele systemen steeds fragieler. …

“Je hebt de neiging om studenten te krijgen die echt om kinderen geven, wat geweldig is,” zei ze. “Het probleem is, het is niet genoeg.”

Bovendien verlaten opgeleide zorgverleners voor jonge kinderen het veld.

“Er kan iets gebeuren, en ze beseffen, ‘ik kan niet leven op mijn salaris,’ en het is hard werken, ” Palarino zei. “We hebben een zeer hoge omloopsnelheid in kinderopvang centra.”

Grotere klassen zijn niet het antwoord, zei ze.

“We kunnen de kwaliteit niet opofferen om een bedrijfsmodel te laten werken,” zei ze. “De vroege kindertijd is cruciaal, omdat 90 procent van de hersenen in de eerste vijf jaar ontwikkeld is. We kunnen geen posities toevoegen ten koste van de kwaliteit, want het kan verwoestend zijn voor jonge kinderen om in een programma van slechte kwaliteit te zitten.”

UCCS lanceerde een inclusieve early childhood education bachelor of arts programma acht jaar geleden en opnieuw gelanceerd dit jaar als een afstand beschikbaar programma, Follari zei.

“De afstand model is een belangrijke strategie om te proberen om te voldoen aan de vraag over de hele staat en buiten de Front Range,” Follari zei.

Terwijl de lage lonen zijn problematisch voor het aantrekken en behouden van studenten in bachelor ’s degree programma’ s, Follari zei, UCCS is erin geslaagd om up inschrijving te houden in haar early childhood education programma ‘ s, die een bachelor of innovation degree in inclusive early childhood education omvatten — de enige graad in zijn soort in de Verenigde Staten. Studenten in het BI-programma worden niet alleen inclusieve professionals uit de vroege kindertijd, maar werken ook samen met creatieve denkers en ontwikkelen vaardigheden als visionaire ondernemers en organisatiemanagers.

“We hebben hard gewerkt om toegangsbarrières te overwinnen en hebben hoge studentenondersteuning gehad” voor het afstandsmodel, zei ze.

Bovendien, “mijn team werkt nauw binnen de belangenbehartiging rijk in het vormgeven van beleid, praktijk, licentie-regelgeving en codes,” zei ze. “We werken in teams in de hele staat om echt te proberen en een aantal van deze aanhoudende uitdagingen op te lossen. … Gewoon meer en meer nieuwe mensen in het veld brengen gaat alleen maar op zijn plaats lopen als we dan niet ondersteunen hoe we die mensen behouden.”

HOE BEDRIJVEN KUNNEN HELPEN

Palarino zei dat grotere bedrijven ter plaatse kinderopvang aanbieden.

“USAA heeft zijn eigen Centrum,” zei ze, ” maar de meeste gewoon niet swing dat.”

Written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.