Schoonheidsstijl

Hoeveel doen hoge hakken pijn?

Het is niet alleen stiletto’s en zeer hoge hakken-pompen van alle hoogte kan leiden tot pijn in de voet, pijn in de hiel, en ernstig afbreuk doen aan uw voet gezondheid. Hoe hoog is te hoog?

Opslaan
Fb
Tweet

Meer
heels_0.jpg

Corbis Afbeeldingen
Niets maakt je het gevoel zo sexy als een groot paar hakken. Ze geven je benen voor dagen, boost je kont, niet te vergeten compliment vrijwel elke outfit perfect. Maar lijden omwille van de mode kan je verlaten met meer dan alleen pijnlijke tootsies-hoge hakken daadwerkelijk kan doen blijvende schade aan de ligamenten en botten in uw onderste helft. (Zoals voor onmiddellijke verlichting, ontdek hoe voetpijn te verlichten na een nacht van hoge hakken.)

Laten we beginnen met dit: Wandelen in drie-en-een-kwart inch hakken kan voortijdig leeftijd uw gewrichten, omdat het veroorzaakt veranderingen in uw gang vergelijkbaar met wat wordt gezien in veroudering bij mensen met artritis knieën, toont een nieuwe studie in het Journal of Orthopaedic Research. “De hielen maken het veel moeilijker om de knie te laten rechttrekken wanneer het moet. Dit zet dan meer druk voor langere tijd op de knieschijf en de binnenkant van de knie, waardoor het meer kans om weg te slijten sneller,” legt studieauteur Constance Chu, MD, hoogleraar orthopedische chirurgie aan de Stanford University.

En torenhoge hakken doen meer dan alleen je gewrichten verouderen. Het dragen van hen verhoogt uw risico op enkelverstuikingen, stress fracturen, beknelde zenuwen, en verkorting van de achillespees, en verergeren voorwaarden zoals eeltknobbels en hamertenen, waarschuwt Hillary Brenner, New York gevestigde podotherapeut en woordvoerder van de American Podiatric Medical Association. Naast het beïnvloeden van andere gebieden van je leven (zoals gewoon lopen), elk van deze voet problemen kan uw training in gevaar brengen. Yikes!

Nog enger? Drie en een kwart centimeter is niet eens zo hoog in vergelijking met wat de meesten van ons dragen! “Hoe hoger de hiel, hoe meer potentieel er is voor problemen, maar dit maakt het moeilijk voor de meesten van ons die willen scherp kijken zonder afbreuk te doen aan onze gezondheid-zelfs ik vind het moeilijk om aantrekkelijke schoenen te kopen met hakken minder dan drie centimeter hoog!” zegt Chu. (Overweeg deze 13 schattige schoenen die goed zijn voor je voeten.)

Je bent het veiligst met hakken onder de twee centimeter, en wiggen of dikke hakken hebben de voorkeur boven stiletto’s, zegt Brenner. “Hoe breder het oppervlak van de hiel, hoe meer steun er is voor de boog van je voet, het verminderen van het risico op blijvende schade,” voegt ze eraan toe.

Als je niet afscheid met uw Louboutins (begrijpelijk!), probeer het te parkeren zo veel mogelijk: Je moet proberen om niet te hakken dragen voor langer dan twee tot drie uur per dag, maar de klok stopt als je zit, zegt Brenner. (En het tegengaan van de schade door het doen van deze oefeningen voor vrouwen die hoge hakken dragen.)

Maar hakken dragen bij aan meer dan alleen je outfit. “Sommige vrouwen dragen hakken omdat het ervoor zorgt dat de benen en kont te verschijnen meer welvormig,”Chu wijst erop. Scoor deze perk permanent-en zonder je voeten in gevaar-met deze 12-minuten Booty-Boost Workout of Jada Pinkett Smith’s Look-Hot-From-Behind Butt Workout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.