Gezonde recepten

Deze Nederlandse Baby Pumpkin Pancake neemt de hele pan

Opslaan
Fb
Tweet

Meer
wide-pumpkin-dutch-baby-pancake_0.jpg

Foto: Natalie Rizzo, M.S., R.D.
Of u nu leven voor uw favoriete ontbijt elke ochtend of uiteindelijk dwingen jezelf om te eten in de ochtend, omdat je ergens gelezen dat je moet, een ding iedereen kan het eens over is de liefde voor een stapel pannenkoeken met alle bevestigingen in het weekend. (Eiwit pannenkoeken zijn een geweldige optie voor een post-workout ontbijt als je meer tijd hebt.)

Dit recept voor een Nederlandse baby pompoen pannenkoek kan worden gemaakt in slechts enkele minuten en is geladen met seizoensgebonden smaak. Heb je nog niet eerder ‘Hollandse baby’-pannenkoeken geprobeerd? In tegenstelling tot gewone flapjacks die over het algemeen vrij dun zijn en dicht tot halfpig kunnen zijn, is deze grote, enkele pannenkoek dik, über-pluizig en neemt de hele pan in. (Verwant: Bekijk de matcha groene thee pannenkoeken recept dat je niet wist dat je nodig had.)

Deze pompoen versie bevat slechts een paar ingrediënten voor een snel beslag. Meng dat omhoog en giet in een hete koekenpan of pan alvorens het in de oven te knallen om te bakken. Plus, u zich goed voelen over de ingrediënten in deze enorme pannenkoek: volkoren meel pompen het eiwit, en pompoen puree in plaats van eieren en boter voegt een aantal antioxidanten, terwijl het verminderen van de calorieën.

Top het hele ding af met een klodder notenboter, wat appelschijfjes, en een motregen van ahornsiroop.

Nederlandse Baby Pumpkin Pannenkoeken
Maakt 1 grote pannenkoek

Ingrediënten

2/3 kop volkorenmeel
1/4 theelepel zout
1 theelepel kaneel
1 kop melk
1 ei
1/2 kop pompoenpuree
1 eetlepel ahornsiroop
Boter om de pan te coaten
Richtingen

Verwarm de oven voor op 450°F. Voeg bloem, zout, kaneel, melk, ei, pompoenpuree en ahornsiroop toe aan een blender en meng tot ze goed gecombineerd zijn.
Verwarm op het fornuis een gietijzeren koekenpan of ovenvaste antiaanbakpan op middelhoog vuur.
Voeg boter toe en verwarm gedurende 1 minuut. Giet het beslag in de koekenpan en breng over naar de oven.
Bak gedurende 15 tot 20 minuten of tot ze goudbruin zijn. Top met gewenste toppings.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.