Gezonde recepten

Deze havermout Pannenkoek recept vraagt om slechts een paar Pantry Staples

Een scheutje plakkerige ahornsiroop. Een smeltende klopboter. Een handvol zoete chocoladechips. Deze eenvoudige maar krachtige ingrediënten zetten een gemiddelde zelfgemaakte pannenkoek recept in een ontbijt dat je eigenlijk wilt om uit bed voor. Maar wat ze toevoegen in smaak, ze gebrek aan good-for-you kwaliteiten.

Dat is waar haver van pas komt. In dit havermout pannenkoek recept, de helft van de bloem gebruikt in een traditioneel beslag wordt geruild voor volkoren haver, die voedingsstoffen verhoogt zonder in te boeten uw smaakpapillen. Een half-cup portie gerolde haver bevat 4 gram vezels en 5 gram eiwit, terwijl dezelfde hoeveelheid verrijkte, gebleekte all-purpose tarwemeel heeft slechts 1 gram vezels en 4 gram eiwit, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Wat meer is, haver bevatten bèta-glucan, een soort oplosbare vezel die onderzoek heeft gevonden om te helpen vertragen de spijsvertering, verhoging van verzadiging, en onderdrukken eetlust. Vertaling: Uw maag zal niet grommen voor een tweede ontbijt een uur na het maken van deze havermout pannenkoek recept. (En hetzelfde geldt voor deze eiwit pannenkoek recepten.)

Samen met de voordelen op korte termijn, haver kan een positieve gevolgen voor de gezondheid na verloop van tijd. Een meta-analyse van 14 gecontroleerde studies en twee observationele studies over mensen met type 2 diabetes bleek dat het eten van haver aanzienlijk verlaagd nuchtere bloedsuikerspiegel en A1C niveaus, aka gemiddelde bloedsuikerspiegel in de afgelopen drie maanden. Dit is een vrij groot probleem, want wanneer een persoon A1C niveaus zijn hoog, ze hebben meer kans op diabetes complicaties ervaren, zoals schade aan de zenuwen, hart-en vaatziekten, en beroerte. Plus, de bèta-glucan in haver is gevonden om het risico van hart-en vaatziekten te verlagen en het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. (Verwant: 15 Ongelooflijk Heerlijk Voedsel dat Lager Cholesterol)

De kers (of, in dit geval, framboos) op de top van deze havermout pannenkoek recept, hoewel, is dat het alleen vereist plank-stabiele ingrediënten. Dankzij de lijnzaad (die fungeren als bindmiddel) en niet-gekoelde, zuivelvrije melk, kunnen de flapjacks worden opgeklopt, zelfs als je geen eieren meer hebt of gewoon niet naar de supermarkt kan komen voor een verse liter van 2 procent. Dus vuur de bakplaat en beginnen met het maken van een partij, want TBH, je hebt echt geen excuus om niet te doen.

Veganistisch havermout pannenkoek Recept
Maakt: 2 porties (6 pannenkoeken)

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 10 minuten

Ingrediënten
1 el lijnzaad
3 el water
1/2 kop gekiemde gerolde haver
1/2 kopje glutenvrije bloem (met xanthaangom erin, of gebruik gewone tarwemeel)
1 el bakpoeder
1/4 tl zout
1 kop amandelmelk
1 el ahornsiroop
1 el avocado-olie (of een neutrale proeverij olie)
Olie om te frituren
Richtingen
Meng de gemalen lijnzaad met 3 el water en zet apart. Het mengsel moet in 5 minuten in een gel veranderen.
Meng de haver in een keukenmachine of blender tot een gladde massa, meng dan met de bloem, bakpoeder en zout.
Voeg de amandelmelk, ahornsiroop en avocado-olie toe aan het vlasmengsel en roer samen tot het gecombineerd is.
Meng de natte en droge ingrediënten tot ze samen zijn.
Verhit wat olie in een grote pan op middelhoog vuur. Giet een schepje van het beslag in de pan. Kook gedurende 2-3 minuten of totdat kleine belletjes beginnen te vormen.
Flip en kook gedurende 2 minuten aan de andere kant.
Serveer met fruit, ahornsiroop, of waar je ook van houdt!
Dit recept werd opnieuw gepubliceerd met toestemming van Choosing Chia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.