Schoonheidsstijl

Deze bruid omarmde haar Alopecia op haar trouwdag

Kylie Bamberger voor het eerst merkte een klein stukje ontbrekende haren op haar hoofd toen ze nog maar 12 jaar oud. Tegen de tijd dat ze een tweedejaars op de middelbare school, de Californische inheemse was gegaan volledig kaal, ook het verliezen van haar wimpers, wenkbrauwen, en alle andere haren op haar lichaam.

Het was in deze tijd dat Bamberger ontdekte dat ze alopecia had, een auto-immuunziekte die ongeveer 5 procent van de mensen wereldwijd treft en resulteert in haaruitval op de hoofdhuid en elders. Maar in plaats van haar toestand te verbergen of zich er zelfbewust over te voelen, heeft Bamberger geleerd om het te omarmen-en haar trouwdag was geen uitzondering.

“Er was geen manier waarop ik zou gaan om een pruik te dragen op mijn bruiloft,” vertelde ze Inside Edition. “Ik geniet echt van opvallen en je anders voelen.”

De 27-jarige onlangs deelde een throwback van zichzelf op haar trouwdag in oktober toen ze besloot om te lopen naar beneden het gangpad dragen niets anders dan een hoofdband op haar hoofd aan haar dromerige witte jurk wedstrijd. Maar terwijl ze nu met vertrouwen ademt, was het niet altijd zo makkelijk.

Toen ze voor het eerst begon te verliezen haar haar, Bamberger probeerde allerlei behandelingen, waaronder steroïde injecties. Ze wilde zo wanhopig haar haar om terug te groeien dat ze zelfs toevlucht tot het doen van hoofdsteunen meerdere malen per dag, in de hoop om de bloedtoevoer naar haar hoofdhuid te verhogen, deelde ze in het interview. (Verwant: Hoeveel haaruitval is normaal?)

En toen artsen haar alopecia stelden, begon ze pruiken te dragen om te voorkomen dat ze opviel.

Pas in 2005 besloot Bamberger dat ze gelukkig was met zichzelf zoals ze is. Dus ze heeft haar hoofd geschoren en sindsdien niet meer omgekeken.

“Toen ik mijn haar verloor, was ik zo gefocust op wat ik had verloren dat ik me niet per se had gericht op wat ik had opgedaan,” zei ze in een recente Instagram-video. “Ik kreeg de mogelijkheid om eindelijk van mezelf te houden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.