Schoonheidsstijl

De beste getinte zonnebrandcrèmes voor je gezicht, volgens experts

Tijdens het dragen van SPF is een duidelijke noodzaak, kan het, nou ja, vervelend- vooral als je liever gezicht make-up te dragen, zij het een gezicht-vol foundation of een paar stippen van concealer. Gelaagde zonnebrandcrème onder je make-up kan je huid zwaar en zelfs vettig laten aanvoelen. En als je een minerale zonnebrandcrème gebruikt? Je zit misschien opgescheept met een spookachtige cast.

Gelukkig bieden steeds meer zonneverzorgingsmerken getinte zonnebrandcrèmes aan: geniale producten die zowel lichtdekking als bescherming bieden tegen schadelijke UV-stralen. Ze zijn in wezen een gelukkig medium tussen getinte moisturizers en regelmatige zonnebrandcrème. Het resultaat? Een veilige manier om je huid te laten ademen of make-upvrij te laten tijdens de zomer, terwijl je nog steeds een beetje glans toevoegt of helpt om de huidskleur gelijk te maken. Terwijl zonnebrandcrème formules hebben een lange weg afgelegd in de afgelopen jaren, is er een ernstig nadeel: het ontbreken van inclusieve kleuren over getinte zonnebrandmiddelen. (De beauty-industrie heeft een aantal stappen in de richting van schaduw-inclusiviteit, maar er is nog verder te gaan.)

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen make-up met SPF of getinte moisturizers met SPF en getinte zonnebrandmiddelen, zegt Marie Hayag, MD, een board-certified dermatoloog en oprichter van Fifth Avenue Aesthetics in New York City.

Moisturizers en make-up met SPF zijn meestal lager in SPF en hebben niet hetzelfde beschermende effect als getinte zonnebrandmiddelen, zegt Dr Hayag. Ze raadt aan om een fysieke zonnebrandcrème te gebruiken, die UV-stralen blokkeert met ingrediënten zoals zinkoxide of titaniumdioxide. In tegenstelling tot chemische zonnebrandmiddelen (die de schadelijke stralen van de zon absorberen, en worden gevonden in vele make-upproducten), minerale / fysieke zonnebrandmiddelen daadwerkelijk werken door te zitten op de top van uw huid en fysiek blokkeren van schadelijke stralen.

“Ook, de meeste mensen niet genoeg van toepassing-over een theelepel wordt aanbevolen, of het nu moisturizer of make-up-om adequate bescherming te bieden,” legt Dr Hayag. (Denk er eens over na: Je prob zijn niet met behulp van een hele theelepel van uw dure SPF getinte moisturizer of stichting elke dag.)

Ze raadt ook aan om elke dag zonnebrandcrème te gebruiken, zelfs als je niet van plan bent het huis te verlaten, en ja, zelfs in de winter. “Ongeacht het seizoen of het weer, ultraviolet licht is altijd aanwezig, en te veel van het kan leiden tot huidkanker, melanoom, en vroege foto-aging,” zegt Dr Hayag. “Je wordt voortdurend blootgesteld aan UV-straling, en zelfs als het bewolkt is, wordt tot 80 procent van de zonnestralen geabsorbeerd door je huid. Vergeet niet om het te dragen binnenshuis ook, omdat sommige UV-stralen gaan dwars door ramen.”

Als je al in de getinte SPF spel, geweldig; Dr Hayag is volledig ter ondersteuning van deze producten. Zorg ervoor dat u haar richtlijnen te volgen bij het kopen van een product: Ten eerste, ze beveelt op zoek naar een product dat ijzeroxiden bevat, die worden gebruikt in getinte SF’s voor hun vermogen om witte gegoten (meestal uit zinkoxide) in zonnebrandmiddelen te verminderen, terwijl de bescherming tegen zichtbaar licht en UVA-stralen. “Plus, krijg je het extra voordeel van bescherming tegen blauw licht,”zegt Dr Hayag. Dat klopt: Ijzeroxide kan heel effectief zijn in het absorberen van zichtbaar licht, inclusief blauw licht, en dus kan deze stralen ontsporen van beschadiging van uw derm, volgens een 2013 studie. (Zie: Hoe blauw licht blootstelling kan schade aan uw huid)

Naast ijzeroxide, zinkoxide of titaniumdioxide, dr. Hayag moedigt het zoeken naar antioxidanten om ervoor te zorgen dat u de meeste bescherming tegen schadelijke UVA / UVB-stralen krijgt. Ze raadt ook aan om geurvrije producten te gebruiken om irritatie te voorkomen, evenals producten die er rekening mee houden dat ze koraalrifveilig zijn voor milieuoverwegingen, vooral als je in de oceaan zwemt.

U moet SPF 30 of hoger gebruiken en om de paar uur opnieuw toepassen, vooral als u actief bent. En, FYI, u uw moisturizer overslaan op dagen dat je het dragen van een getinte moisturizer of zonnebrandcrème, omdat hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur en oliën zijn vaak daar in de formule. Tot slot, als u uw teint een boost wilt geven, raadt Dr. Hayag aan om op zoek te gaan naar een zonnebrandcrème die lichtreflecterende deeltjes zoals mica bevat, omdat deze u een mooie gloed kunnen geven en een glans aan uw teint toevoegen.” (Gerelateerd: Deze $10 Zonnebrandcrème geeft mijn moeder een Straight-Up Glow-en Drew Barrymore Loves It Too)

Hieronder, winkel een aantal getinte zonnebrandcrèmes die voldoen aan de eisen van Dr Hayag’s en zijn goedgekeurd door celeb facialist Joanna Vargas, samen met getinte moisturizer opties die wel genoeg bescherming tegen de zon, zodat u afzien van straight-up SPF.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.