Zaak

Bouw richt zich op het opbouwen van personeel

Al bijna twee decennia hebben bouwleiders het groeiende tekort aan werknemers in de industrie gevolgd — lang voordat de pandemie het verergerde.

Dat werkgelegenheidskloof is de reden waarom carrières in de bouw Colorado (CICC) werd opgericht. Opgericht in 2015 door George Hess, oprichter en voorzitter van Vantage Homes, met Housing & Building Association Of Colorado Springs (CSHBA), het programma heeft nu carrière en technisch onderwijs gebracht — met name in woningbouw-gerelateerde beroepen — aan middelbare scholen in bijna alle districten in de stad.

De industrieleiders hebben lang erkend dat zeer weinig jonge mensen handel leerden en bouwcarrières nastreefden, en er zijn zeker niet genoeg arbeiders die de snoek naar beneden komen om te vervangen wat CSHBA CEO Renee Zentz een “zilveren tsunami” noemde van mensen die met pensioen gaan of verouderen uit de beroepsbevolking.

Nu, met de pandemie verergeren het tekort en huisvesting in ultra-hoge vraag, roept op tot de uitbreiding van CTE en volwassen opleiding en bijscholingsprogramma ‘ s zijn dringender gegroeid, en trok de aandacht van meer Bouw-aangrenzende bedrijven, Hess zei.

“We hebben gesproken over dit voor de laatste 15 jaar, 20 jaar, omdat we niet zien dat jonge mensen komen in de industrie en we waren niets te doen om het aan te pakken,” Hess zei. “En net als al het andere, totdat het slaat ons in het gezicht, het is geen probleem.”

Zentz zei een 2018 studie van Colorado State University en de bijbehorende algemene aannemers van Amerika toonde Colorado moet groeien haar bouwpersoneel van 175.000 tot 220.000 werknemers door 2027.

De studie werd gepubliceerd voor de pandemie en de grote ontslag, maar de gegevens zijn nog steeds representatief voor de huidige bouw werkgelegenheid beeld in de staat, zei Tony Milo, uitvoerend directeur van de Colorado Contractors Association, een van de staat AGC hoofdstukken. Zijn vereniging schat dat de behoefte van de staat nu tussen de 45.000 en 60.000 nieuwe werknemers in de komende vijf jaar.

“We hebben een vrij groot tekort aan arbeidskrachten hier in Colorado,” zei Milo.

Vooral in Colorado Springs blijft de behoefte aan bouwvakkers bestaan, omdat particuliere bedrijven in de stad en de staat en de federale overheid blijven investeren in de bouw. Milo zei dat terwijl de financiering voor projecten is waar het moet zijn om de stabiliteit van de werkgelegenheid voor de bouw werknemers te waarborgen, dat het personeel is niet lang genoeg groot genoeg.

BOUWUITGAVEN STIJGEN

De beschikbaarheid van de bouw werkgelegenheid in Colorado Springs herstelde mooi na een moeilijke periode van twee maanden in 2020, toen de pandemie stopte projecten en verwoest industrie banen nummers landelijk, zei Ken Simonson, chief economist voor AGC.

Voortdurende Bevolkingsgroei heeft geholpen onderdak lokale bouwbedrijven van een aantal van de economische gevolgen; bouwmaterialen aankopen had jaar-op-jaar stijgingen in 2021, zoals blijkt uit de sales tax revenue rapporten van de stad Colorado Springs Finance Department.

Volgens het laatste rapport gepubliceerd in Januari, de stad verzamelde ongeveer $ 3,14 miljoen in omzet belastinginkomsten uit de aankoop van bouwmaterialen in December 2021, in vergelijking met ongeveer $2,52 miljoen verzameld in December 2020 — een 22,65 procent stijging. Tijdens het vierde kwartaal van 2021, sales belastingen verzameld op deze aankopen gemaakt 14 tot 17 procent, of het grootste deel van de totale omzet belasting van de stad, de afdeling Financiën retail industrie analyses toonde.

“Het lijkt erop dat er tijdens de pandemie een trend was voor mensen en bedrijven om uit de meest stedelijke gebieden te verhuizen,” zei Milo, van de Colorado Contractors Association. “Ik vind Colorado Springs echt een aantrekkelijke plek voor veel mensen, en dat blijkt uit de toename van de bouwactiviteit daar beneden.”

Deze activiteit was ook positief voor de werkgelegenheid in de bouwsector. De veren opgedaan 600 banen in de mijnbouw, houtkap en de bouw in de loop van 2021, dat is een 3 procent stijging ten opzichte van het voorgaande jaar, meldde AGC, de toonaangevende vereniging die contracterende en bouwbedrijven landelijk, die een jobs rapport gepubliceerd in Februari.

Phil LaSarre, vicepresident bij Nunn Construction, zei in een e-mail dat het bedrijf groeide haar personeelsbestand met ongeveer 8 procent van 2020 tot 2021, als gevolg van voortdurende jaar-op-jaar groei. Maar Nunn is niet in staat geweest om al haar beschikbare posities te vullen in 2022, en legt meer nadruk op het inhuren, LaSarre zei.

“We werken hard om een positieve en ondersteunende werkomgeving te creëren, die ons heeft geholpen een hoog retentiepercentage te hebben,” zei hij. “Dus terwijl we hebben geworsteld, zoals overal, om werknemers te werven, we hebben het geluk gehad om niet veel slijtage hebben. … We hebben de inspanningen die we in het inhuren van, en blijven om die hiaten te dichten verhoogd.”

De stad bereikte 18.900 bouw banen in December, dat is een “all-time high” voor de maand, wanneer de bouw werkgelegenheid kansen hebben de neiging om te dalen met koude winter temperaturen, Simonson zei.

“De veren doet het echt een stuk beter dan de staat als geheel,” zei hij. “Ik denk dat een deel van het verhaal is dat Denver, dat was een van de ‘favoriete kinderen’ van de bouw voor de afgelopen tien jaar, is zo duur geworden — en sommigen zouden zeggen zo overbelast — dat mensen bewegen manier omhoog en omlaag I-25.”

In heel Colorado daalde de werkgelegenheid in de bouw vorig jaar met ongeveer 1.000 banen, of ongeveer 1 procent, volgens het AGC-rapport, dat gegevens trok van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics.

Hoewel de staat bouw banen hield beter dan de rest van het land te midden van de eerste pandemie shut downs — Colorado had een 6 procent daling van de werkgelegenheid van februari tot April 2020 ten opzichte van de natie 15 procent — “het is echt bleef heel stagnerend in 2021,” Simonson zei.

Dalingen in de Denver-Aurora-Lakewood (minus 500 banen) en Grand Junction (minus 300 banen) metro gebieden vertraagde de totale groei van de staat vorig jaar, de AGC rapport toont.

Maar andere steden in Colorado die een groeiperiode beleefden, zagen tegengestelde trends, en naast de grote vraag naar nieuwe, particulier gefinancierde bouwprojecten in deze gebieden, is er een toestroom van publieke financiering onderweg.

Staat wetgevers goedgekeurd honderden miljoenen dollars voor openbaar gebruik Infrastructuur vorig jaar, waarvan wordt verwacht dat professionals die werken aan horizontale infrastructuurprojecten zoals wegen, bruggen en afvalwatervoorzieningen profiteren — aannemers die de CCA vertegenwoordigt, Milo zei.

“En net als al het andere, totdat het slaat ons in het gezicht, het is geen probleem.”

– George Hess

Senaat Bill 260, die werd ondertekend in de wet door Gouverneur Jared Polis afgelopen juni te verbeteren, uit te breiden en Colorado ‘ s transportsysteem duurzamer te maken, zal een geschatte $5.4 miljard voor deze inspanning in de komende 10 jaar. Kort na het wetsvoorstel aangenomen, de Colorado Transportation Commission goedgekeurd $ 238 miljoen aan CDOT om te beginnen met kritieke reparaties aan een aantal van de belangrijkste tunnels en wegen van de staat.

Verder in de toekomst, Colorado zal ook ontvangen $3,7 miljard voor het onderhoud van de snelweg en $225 miljoen voor brug reparaties en vervanging in de komende vijf jaar van de federal Infrastructure Investment and Jobs Act, volgens schattingen van het Witte Huis.

Hoewel een positief teken voor de industrie, de financiering zal meer druk zetten op de momenteel fragiele arbeidsmarkt, Milo zei.

AANTAL WERKNEMERS LAG

Het duo van enorme infrastructuur wetten voegt urgentie aan de noodzaak voor bouwvakkers om de projecten te voltooien, Milo zei.

Maar het aantal mensen die een baan in de industrie, met name in de productie en niet-supervisor posities, blijft ver achter bij het groeiende aantal openingen, zei Simonson, van de AGC, die een nationaal beeld van de tekorten bood.

Eind December 2021 waren er 273.000 banen in de bouw in het hele land beschikbaar, een stijging van 29 procent ten opzichte van de vorige December, en slechts 220.000 nieuwe aanwervingen om ze te vullen, volgens een AGC-analyse van het Bureau of Labor Statistics’ laatste vacatures en Arbeidsomzet onderzoek. Het aantal nieuwe medewerkers in December 2021 markeerde een 10 procent daling ten opzichte van die maand in 2020, blijkt uit de AGC-analyse.

“Dat suggereert dat aannemers twee keer zoveel mensen zouden hebben ingehuurd, als ze beschikbaar waren geweest,” Simonson zei.

Hij merkte op dat in een recente AGC huren outlook survey, 75 procent van de 1.019 vereniging lid bedrijven ondervraagde dacht “het zal worden/blijven moeilijker te huren” werknemers in de komende 12 maanden. Achtenzestig procent van de 44 Colorado gevestigde bedrijven die reageerden zei dat het moeilijker zal zijn om werknemers in te huren, volgens de resultaten van de enquête, die werden gepubliceerd in Januari.

Stijgende lonen in Historisch laagbetaalde industrieën zoals food service, retail en trucking creëert ook hindernissen voor bouwbedrijven, Simonson zei. Wat hij een “premie” noemt voor bouwlonen, of uurloon voor productie-en niet-toezichtsmedewerkers ten opzichte van de totale lonen in de particuliere sector, is gedaald van ongeveer 22 procent pre-pandemie tot bijna 17 procent in Januari.

Written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.