Zaak

Bedrijven, overheid evalueert Rusland banden

Svitlana Kushnir verplaatste onlangs de Oekraïense vlag die achter de balie van EURO Market & Deli hing naar het dak van haar winkel.

“Ik was nooit bang om te zeggen dat ik Oekraïens ben,” zei de 65-jarige Kushnir, eigenaar en exploitant van de markt.

Ze komt uit Lutsk, in het westen van Oekraïne, en verhuisde naar Colorado Springs ongeveer een decennium geleden. Kushnir en haar man, Yakiv, verkopen geïmporteerde Europese producten, en in dienst Andere Oekraïners in de winkel.

Kushnir wil dat haar klanten en de bredere gemeenschap haar trouw kennen, terwijl Rusland zijn agressieve invasie van haar thuisland voortzet.

Oekraïense ondernemers en professionals in Colorado Springs spreken zich uit over de oorlog, in de hoop de aandacht te vestigen op de groeiende humanitaire crisis — en sommigen roepen de Verenigde Staten op om hulp te sturen en militaire actie te ondernemen tegen Rusland.

Volgens de New York Times raken Russische artillerieaanvallen zowel civiele als militaire doelen in Oekraïense steden, terwijl militairen de regering van het land proberen te bezetten en omver te werpen.

De Verenigde Naties en UNICEF schatten eerder deze week dat ongeveer 2 miljoen mensen — waaronder 1 miljoen kinderen — het land zijn ontvlucht sinds de Russische aanval op Februari begon. 24. In sommige gebieden, families zijn zonder elektriciteit en water en Russische troepen hebben verstoord inspanningen om te evacueren en leveringen aan Oekraïense burgers, The Times gemeld.

Politici en bedrijven in Colorado, gedwongen om het Oekraïense volk te steunen, trekken hun eigen lijnen in het zand. Gov. Jared Polis en El Paso County ambtenaren opgedragen overheidsinstanties te herzien en te scheiden contracten met Russische staatsbedrijven, en trek alle door de overheid gesteunde investeringen in Russische bedrijven.

En nu de Verenigde Staten en de Europese Unie ernstige economische sancties opleggen aan Rusland en bondgenoten van President Vladimir Poetin, is ten minste één Russisch bedrijf in Colorado-Evraz Noord — Amerika, een staalproducent met een enorme operatie in Pueblo — onder de microscoop gekomen voor zijn banden met de oligarch Roman Abramovich.

Abramovich is de grootste aandeelhouder van Evraz Plc, de Russische moedermaatschappij van Evraz NA, die beursgenoteerd is op de London Stock Exchange. Hij is beter bekend als de (nu voormalige) eigenaar van Chelsea Football Club, het Engelse voetbalteam, die hij verhuisde te verkopen vorige week.

Evraz Plc aandelen zijn gedaald 79 procent sinds de sancties werden opgelegd en blijven Abramovich activa bedreigen, Bloomberg gemeld.

Maar Evraz na verwacht geen impact te zien van de sancties op haar activiteiten in de Verenigde Staten en Canada, die onafhankelijk zijn van het Russische moederbedrijf, zei David Ferryman, senior vice president van Evraz Na ‘ s Pueblo Business Unit. De Pueblo site is zelf gefinancierd; winsten zijn “niet teruggestuurd naar het moederbedrijf” en “op dit moment, al deze winsten zijn opnieuw geïnvesteerd terug in onze faciliteiten,” Ferryman zei.

De Pueblo-site heeft de grootste staalfabriek van het bedrijf en biedt werk aan ongeveer 1200 mensen, waarvan 75 procent wordt vertegenwoordigd door United Steel Workers, Ferryman zei. De oorspronkelijke bouwers van de staalfabriek begonnen 150 jaar geleden op het land te werken, en in 2007 werd de molen gekocht door Evraz Plc, zei hij.

“We zijn ongeveer zo Amerikaans als een bedrijf krijgt,” Ferryman zei. “We huren lokale, We maken Lokale, we verkopen aan de VS en we waren in het bedrijfsleven voordat Colorado was een staat.

“… We vragen ons allemaal af wat het volgende is — tot nu toe is het geen probleem geweest. Maar ze praten over sancties. Wat betekent dat? Wat betekent het op lange termijn?”zei hij. “We hebben allemaal deze vragen en zorgen. Tot nu toe zijn we er nog niet door geraakt.”

Ferryman ’s belangrijkste zorg op dit moment over de invasie in Oekraïne is niet Financieel — het gaat over de impact van het conflict heeft gehad op zijn Russische en Oekraïense collega’ s bij Evraz, zei hij.

“Onze gedachten en gebeden gaan naar hen en hun families die nog steeds daar, in Oekraïne en in Rusland,” Veerman zei. “De humanitaire kant ervan is echt. Ik zie de stress, de zorgen op hun gezichten, en we zijn hier om hun vrienden op het werk te zijn en hen hier doorheen te helpen.”

ONZEKERE TOEKOMST

Sommige lokale Oekraïners, zoals Kushnir, hebben familieleden die vastzitten in het land.

Kushnir ‘ s 42-jarige zoon, Pavlo, en zijn vrouw en twee kinderen zijn nog steeds in Lutsk, dat is niet ver van de Poolse grens, vertelde ze het Business Journal via een Oekraïense vertaler, Dr.Dmytro Bozhko, een professor natuurkunde aan UCCS.

Kushnir zei dat ze de afgelopen twee weken moeite had met slapen, bezorgd over Pavlo en zijn familie — De tijd in Oekraïne ligt ongeveer negen uur voor op Colorado. Pavlo, een onroerend goed professional, besloten om te verblijven in Lutsk en helpen transport leveringen van Polen naar Oekraïne, totdat zijn familie heeft toestemming van immigratie ambtenaren om naar de VS te komen, Kushnir zei.

Ze werd treurig praten over Pavlo ‘ s beslissing om te blijven-hij had de juiste documenten gekregen om naar de VS te komen, maar besloot te wachten omdat zijn vrouw en kinderen hem niet konden vergezellen.

Dr. Eugenia Olesnicky, een biologie professor aan UCCS die, samen met Bozhko en andere professoren, organiseerde een Maart 8 wake op de campus ter ondersteuning van het Oekraïense volk, heeft ook een aantal familieleden nog steeds in Oekraïne als Russische krachten uit te breiden hun bezetting van het land. Olesnicky is een eerste generatie Oekraïens-Amerikaanse en groeide op in een hechte gemeenschap in New Jersey-Oekraïense was haar eerste taal en beide van haar ouders waren vluchtelingen uit het land tijdens de Tweede Wereldoorlog, zei ze.

Olesnicky ‘ s moeder heeft twee halfbroers in Oekraïne-een, en zijn kinderen en kleinkinderen, waren in staat om het te maken naar Polen, zei ze. De andere is geplakt met een dochter en haar kinderen in Dymer, en een andere dochter en haar kinderen zijn in Borodjanka, en beide steden zijn gelegen tussen Kiev en Kornobyl in het noorden van Oekraïne, dat is nu een Russisch bezet gebied, olesnicky zei.

De laatste keer dat ze hoorde van haar familie in Borodyanka op Feb. 28, ze waren zonder voedsel en water en hadden geen elektriciteit of warmte, zei ze.

“Mensen zijn geschokt door wat er gaande is — degenen onder ons die Oekraïens zijn zijn helemaal niet geschokt.”

– Dr. Eugenia Olesnicky

“Er was een Oekraïense ambtenaar die op zaterdag stak een verklaring dat de stad waarin ze waren, Borodyanka, is verdwenen,” zei olesnicky. “Het is volledig, volledig geëgaliseerd. Ik moet toegeven dat terwijl ik een beetje hoop hou dat ze nog leven, Ik denk niet dat ze het gered hebben. Ik zie niet in hoe het mogelijk is dat ze het gemaakt hebben.”

Olesnicky zei dat ze” giet ” haar energie in de campus Wake om zichzelf af te leiden.

De Wake bevatte Oekraïense liederen gezongen door lokale koren, gebeden voor vrede in Oekraïne onder leiding van religieuze leiders van de Gemeenschap en een optreden van Siuzanna Iglidan, een Oekraïens-Amerikaanse artiest, die de bandura speelde, het nationale instrument van het land. Olesnicky maakte opmerkingen over haar familie in Oekraïne en Bozhko stelde een korte, informatieve presentatie samen om de aanwezigen te leren over de eeuwenoude onderdrukking van het Oekraïense volk door de Russische regering.

“Om in perspectief te zetten-er is een schatting … 12 [miljoen] tot 20 miljoen Oekraïense diaspora leden over de hele wereld,” olesnicky vertelde het Business Journal. “Ze hebben Oekraïne in zoveel verschillende iteraties moeten ontvluchten vanwege onderdrukking tegen het Oekraïense volk. …

“Voor velen van ons die een goed begrip hebben van de geschiedenis van het conflict tussen de landen, is het niet in het minst verrassend,” zei ze over de huidige Russische invasie. “Mensen zijn geschokt door wat er gaande is — degenen onder ons die Oekraïens zijn zijn helemaal niet geschokt. Dit is de geschiedenis die zichzelf steeds maar herhaalt.”

Written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.