Schoonheidsstijl

10 scheercrèmes, gels en oliën dermatologen zweren bij zachtere, gladdere huid

Uw scheerschuim is waarschijnlijk niet het product in uw huidverzorging line-up die u de meeste energie, geld, of tijd te selecteren. Het zou zelfs kunnen komen als meer van een nabeschouwing-je zou nog steeds met behulp van wat je moeder kocht je op de middelbare school (helemaal te krijgen). Maar denk hier eens over na: Het vinden van een * grote * scheerschuim kan niet alleen uw douche routine om te zetten in iets exponentieel meer spa-achtige, maar het kan ook helpen om de huid te hydrateren, te voorkomen en te kalmeren irritatie en scheermes branden, en laat je ruiken en het gevoel super fris.

FYI, het enige doel van scheercrèmes en gels is niet om te helpen bij het verwijderen van haar. “Scheercrèmes zijn producten die zijn ontworpen om de huid en het haar te verzachten en te beschermen. Ze verbeteren het glijden van het scheermes tegen de huid,”legt Joshua Zeichner, MD, directeur van cosmetisch en klinisch onderzoek in dermatologie aan mount Sinai Hospital in New York City. (Verwant: Dit nieuwe scheermes zal de manier veranderen u voor altijd scheert)

Ze dienen ook een zeer noodzakelijke functie in het beschermen van uw huid tegen scherpe scheermesjes. “Scheren is een interactie tussen het haar, de huid en het scheermes,” merkt Dr. Zeichner op. “Scheermes branden is in wezen schuren van de huid veroorzaakt door wrijving en tractie van het scheermes tegen de buitenste huidlaag.” Scheerschuim fungeert als een buffer tussen je huid en het scheermes en vermindert wrijving- dus het is iets wat je niet wilt overslaan (of beknibbelen) op, tenzij je houdt van de look van verhoogde rode bulten rond je bikini lijn.

Wat te zoeken in een scheercrème
Als je gewend bent te haasten door de scheerschuim gangpad van uw lokale drogisterij, snapping up wat er gebeurt te koop, of gaan met wat heeft de mooiste verpakking, beginnen met het verschuiven van uw aandacht naar wat er daadwerkelijk gaat in het product. (Verwant: Whitney Port gebruikt deze best verkochte 4 dollar Razor om haar gezicht te scheren)

Houd een oogje in het zeil voor ingrediënten zoals glycerine (het fungeert als een hydraterende verzachtende middelen door het trekken van water uit de lucht in de buitenste laag van de huid) of aloë (dat is een ontstekingsremmende dat helpt om de huid te kalmeren), zegt Rachel Nazarian, MD, een New York-based dermatoloog en collega van de American Academy of Dermatology. Dr. Zeichner wijst ook op stearic zuur (een ander verzachtend middel), evenals verzachtende, beschermende ingrediënten, zoals colloïdale havermout.

Shea boter is ook zeer hydraterende als gevolg van de natuurlijke vitaminen en vetzuren, voegt Debra Jaliman, MD, universitair hoofddocent dermatologie aan de Icahn School of Medicine aan de berg Sinaï. “Het heeft cinnamic zuur en is ontstekingsremmend,”zegt ze. Een andere held ingrediënt is jojoba olie, omdat het fungeert als een natuurlijke huid conditioner. “Het kan verzegelen in vocht en vormen een effectieve barrière voor externe elementen, zoals koud weer, die over het algemeen droogt de huid,” zegt Dr Jaliman. Bovendien heeft jojoba-olie ontstekingsremmende eigenschappen om irritatie te verzachten die kan ontstaan door scheren, voegt ze eraan toe. (Verwant: Waarom Jojoba Olie is de enige olie die u moet gebruiken op je gezicht)

Ook om op te merken: Als je al met behulp van een mannen scheerschuim (of wilt overschakelen naar een, want het is goedkoper … hallo, roze belasting), dat is helemaal oke door dermatologen. “Over het algemeen zijn scheercrèmes voor mannen en vrouwen uitwisselbaar”, zegt Dr. Zeichner. Net als moisturizers, die op de markt gebracht voor mannen bevatten in principe dezelfde ingrediënten als die voor vrouwen-echter, ze kunnen verschillende texturen en geuren hebben, zegt hij. Bottom line: Het is gewoon over persoonlijke voorkeur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.